10 lucruri de cumparat inainte sa nasti

Tocmai ai nascut sau te pregatesti sa nasti? Iata mai jos o lista cu 10 lucrur pe care ar trebui sa le cumperi urgent.

 

1. Patutul pentru copil

 

patuturi copii

 

Poate cel mai important lucru odata cu venirea pe lume a celui mic este patutul pentru copil. Cel mai bine este sa il invatam de mic sa stea in pat, altfel unul dintre voi va trebui sa doarma in alta camera pentru ca nu cumva sa se suie noapte peste copil. Va recomand patuturile de copii de pe acest link.

 

2. Saltea pentru patut

 

saltea pentru bebelusi

 

Evident, odata cumparat patutul, aveti nevoie si de o saltea. Salteaua este foarte importanta pentru ca bebelusul o sa transpire destul de mult si ar fi bine sa cumparati una antimucegai si antiacarieni. Pretul este undeva in jur de 130 de lei.

 

3. Sisteme de monitorizare a bebelusului

 

sisteme de monitorizare bebelusi

 

Cateodata bebelusul doarme si voi aveti treaba prin casa. Copilul ar trebui sa fie monitorizat si pe piata exista doua feluri de sisteme de monitorizare. Sisteme doar audio sau sisteme audio-video. Diferenta de pret este destul de mare, dar merita sa ai si video. Chiar daca bebelusul nu scoate sunete, il poti vedea daca se misca. Pretul se invarte in jurul sumei de 740 de lei.

Cititorilor le-a mai placut si:  Copii mincinosi din cauza parintilor severi

 

4. Pompa pentru san

 

pompa pentru san

 

Pompa pentru san este foarte buna pentru extragerea laptelui. Copilul va beneficia de laptepe matern chiar daca mama sa are probleme si nu il poate alapta in acel moment. Sau daca cel mic nu vrea sa suga de la sanii mamei. Ca si la sistemele de monitorizare, si aici exista doua tipuri de pompe de san. Electrica sau manuala. Bineinteles ca pompele manuale sunt mai ieftine (pana in 240 de lei) si cele electrice mai scumpe, intre 240 si 600 de lei.

 

5. Biberon pentru cel mic

biberon pentru bebelusi

 

Biberonul este poate cel mai important lucru pe care trebuie s ail cumperi. Multa lume cumpara doua biberoane, just in case. In cazul in care cel mic il aruna pe unul pe jos sa poti sa il folosesti pe cel de-al doilea. Pretul este in jur de 40 de lei pentru un biberon.

 

6. Suzete

suzete

 

Suzetele sunt binevenite atunci cand vrei liniste. In magazinele online exista doua tipuri de suzete, unele pentru noapte si unele pentru zi. Diferenta este doar la design, cele pentru noapte sunt fosforescente, ca sa vezi pe unde le arunca cel mic. Suzetele se vand la set si pretul incepe de la 32 de lei.

Cititorilor le-a mai placut si:  Unde pozitionezi scaunul auto de copii? Afla care este locul cel mai bun in masina

 

7. Aspirator nazal

aspirator nazal

 

Aspiratorul nazal nu este un must-have, dar totusi este bine sa ai in casa. Acesta se foloseste pentru a scoate mucoasa din nasul bebelusului. Exista si niste pompite care se ataseaza aspiratorului, dar nu va recomand. Multe aspiratoare vin si cu melodii de fundal care sa il linisteasca pe copilul dumneavoastra in timp ce iti faci treaba. Pretul unuia cu muzica pe fundal este in jur de 200 de lei.

 

8. Pampersi

pampersi

 

Bineinteles ca avem nevoie de pampers. Exista pachete de 94 de bucati, care desi par multe, nu o sa va tina foarte mult pentru ca cel mic va trebui schimbat de 2-3 ori pe zi cel putin. Pretul este de 85 de lei.

 

9. Balansoar pentru bebelusi

balansoar

 

Atunci cand cel mic nu doarme si tu ai treaba, va trebui sa il pui undeva ca sa stea cuminte. Exista balansoare automate sau manuale. La cele manual pretul variaza in 230 si 400 de lei, iar pentru cele automate pretul este de 790 de lei.

Cititorilor le-a mai placut si:  Un bebe fericit si odihnit datorita saltelei pentru patut

 

10. Carucioare de copii

carucioare copii

 

Ultimul, dar poate cel mai important este caruciorul pentru copil. Exista pe net o gramada de modele, carucioare 3 in 1, carucioare sport, carucioare 2 in 1 si multe altele. Printre firmele cele mai bune de carucioare pe care le-am gasit online se numara Graco, Bertoni, Chicco, Coletto si Chipolino. Preturile sunt destul de mari, ele incepand de la 200 lei si termindu-se la 6500 de lei. Noi va recomandam caruciorul Coletto 2 in 1 Dante Violet care momentam se afla si la reducere.

Acestea sunt doar 10 din multele lucruri care trebuie cumparate inainte sa nasti. Multe dintre ele o sa vi le recomande doctoral la externare. Medicamente, ceaiuri si creme. De tinut minte sunt detergntul special pentru rufele bebelusului, serul fiziologic, cremele pentru ingrijire, prosopelul special si laptele praf. Costurile totale pot depasi lejer 5000 de lei sau poate chiar mai mult. Tocmai din aceasta cauza este foarte bine sa cumparati lucruri din timp, treptate.