Băutura care îţi curăţă vasele de sânge

Bolile sistemului cardiovascular, în principal ateroscleroza, reprezintă prima cauza a mortalităţii la nivel mondial. Arterele se îngustează din cauza depunerilor de grăsimi pe pereţii interiori, ceea ce îngreunează circulaţia sângelui în organism şi poate duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare cu potenţial fatal. De cele mai multe ori, ateroscleroza apare ca urmare a unui nivel ridicat de colesterol LDL, aşa că monitorizarea nivelului de grăsimi săturate din dietă trebuie să devină o prioritate.

Medicii pot recomanda un tratament cu statine pentru reducerea colesterolului din sânge, dar există şi o metodă naturală care va contribui la sănătatea sistemului circulator – seminţele de schinduf! Află cum să le integrezi în dietă pentru a-ţi curăţa vasele de sânge!

Cititorilor le-a mai placut si:  Optiuni terapeutice in managementul neoplasmului de sinus maxilar

schinfu

Conţinutul ridicat de fibre al seminţelor de schinduf contribuie la reducerea nivelului de colesterol din sânge, datorită  calităţii lor de a întârzia absorbţia trigliceridelor. Mai exact, fibrele solubile din seminţele de schinduf măresc vâscozitatea alimentelor ajunse în intestinul subţire, blocând parţial procesul de metabolizare a colesterolului.

Cititorilor le-a mai placut si:  Loroblis te scapa de infectiile respiratorii!

Să prepari băutura pe bază de seminţe de schinduf este un proces mai simplu decât credeai. Într-o cană de apă, adaugă o linguriţă de seminţe de schinduf şi fierbe-le pentru 5 minute. Apoi strecoară acest amestec şi adaugă puţină miere pentru a o îndulci. Consumă această băutură o dată sau de două ori pe zi.

schinduf

De asemenea, poţi adăuga seminţele de schinduf înapă şi să le laşi la înmuiat până a doua zi. Consumă seminţele hidratate şi bea un pahar cu apă pe stomacul jol, înainte de a lua micul dejun. Continuă să păstrezi acest obicei cel puţin trei luni, iar organismul tău se va detoxifia și vasele de sânge vor scăpa de excesul de colesterol.

Cititorilor le-a mai placut si:  Parul de animale – Pericol sau nu pentru sanatatea noastra?

Pentru a preveni bolile cardiovasculare, o dietă echilibrată şi renunţarea la fumat sunt două dintre cele mai importante modificări ale stilului de viaţă pe care le poţi face. Află care este nivelul normal de colesterol şi cum îl poți ține sub control!