Ce ne-am face fara o colectare eficienta a deseurilor menajere?

Aruncam multe ambalaje pe jos, cand mergem pe strada, cand stam in masina la stop, nu tinem cont de nimic in jurul nostru si ne mintim spunand ca le dam de lucru celor care sunt insarcinati sa ne colecteze noua deseurile menajere. Dar nu luam in calcul faptul ca acestea pot ajunge in locuri care nu sunt nici  accesate si nici luate in calcul de agentii de curatenie. De aceea este bine sa se faca o colectare eficienta a deseurilor menajere. Apropo, deseurile menajere inseamna cam 80% din totalitatea deseurilor pe care le produce omul.

Exista firme profesioniste care se preocupa de colectarea deseurilor. Nu se ocupa numai cu acest lucru, insa firmele acestea isi dau interesul sa obtina un mediu mai curat, cat mai curat posibil. Cinste acelor firme!

Cititorilor le-a mai placut si:  Horoscopul saptamanal: il iei in seama pe oricare, indiferent de sursa?

Sa vedem cum este cu deseurile menajere in jurul nostru!

Trebuie propus din cand in cand si un asemenea exercitiu de imaginatie (este o idee pentru o activitate non-formala cu elevii). Daca se merge pe principiul psihologiei inverse si, aratand faptul ca fara sprijinul acordat de firmele de colectare a deseurilor menajere, este rau, oamenii se vor responsabiliza.

Cum ar arata viata noastra daca am fi inconjurati de deseuri din…

  • Hartie?

Hartia este prezenta peste tot, numai ca nu se vede. Ambalaje, maculatura si nu mai este nimic de spus. Hartia este peste tot, vantul o poate sufla si o poate duce si mai mult peste tot!

  • Carton?

De la ploaie se topeste, dar poate prinde mizerie, miros. Cartonul  trebuie privit in asociere cu hartia: ambalaje, maculatura. Cartonul nu este bun daca devine deseu, dar o firma  de specialitate precum este Greenglobal.ro stie sa il gestioneze foarte bine

  • Metale?
Cititorilor le-a mai placut si:  Povestile de dragoste se reflecta in invitatiile de nunta deosebite

Trebuie reciclate toate, ca este foarte usor. Dar daca metalele nu s-ar colecta, am vedea peste tot rugina, interactiuni cu alte substante, particule solide care impiedica mersul.

deseuri menajere

  • Resturi alimentare?

S-au scris carti despre aceste deseuri alimentare. Reprezinta un pericol nu numai la adresa omului, ci si a intregului mediu inconjurator. Numai descompunerea daca este luata in calcul, si restul… nici sa nu ne mai gandim!

  • Resturi organice?

Acestea apar de multe ori in mod natural, numai ca daca nu ar fi colectate de pe strazi, mediul ar fi unul de padure, de viata salbatica si fara posibilitate de reproducere a unuia civilizat, curat

  • Resturi lemnoase?

Cea mai mare crima la adresa naturii se poate spune ca este bataia de joc cu care este tratat… lemnul. In regula, lemnul este un material care se regenereaza, dar lemnul putred ascunde viermi, microorganisme, si numai de asta nu aveau nevoie cei care se ocupa cu DDD

Cititorilor le-a mai placut si:  Bucurestenii sunt captivati de conceptul de room escape

Din aproape in aproape facem locurile curate! Importanta colectarii deseurilor menajere

colectarea-deseurilor-menajere

Bineinteles, aceste firme specializate precum Greenglobal.ro (ce nume frumos, “green” si “global” impreuna) nu pot face minuni. Daca noi nu realizam importanta precolectarii deseurilor menajere, si nu facem asta, firmele acestea de colectare nu vor avea ce deseuri menajare sa colecteze. Ca doar nu ne-or pandi sa vada unde aruncam chitanta de la supermarket!

Dar, putin cu putin, din aproape in aproape, lucrurile trebuie sa mearga inspre un mediu (mediu urban, mai ales) cat mai curat.