Cum sa te vindeci de raceala. Trucuri de care trebuie sa tii cont

tratamente anti raceala
Este sezonul virozelor si al racelilor si trebuie sa luam toate masurile ca sa nu ajungem la pat, cu febra si frisoane. Daca totusi ai racit, iata cum te poti vindeca:

Cand esti racit trebuie sa eviti alimentele grele, grase, lactatele si dulciurile in exces. Alimentatia trebuie sa fie mult mai usoara. Ne ajuta foarte mult tinctura de propolis, tinctura de echinacea, bitterul suedez. Pot fi consumate foarte multe ceaiuri, ne ajuta prin prisma faptului ca sunt calde. Ceaiurile de cimbru, de cimbrisor, de menta, salvie sau de tei sunt foarte utile.

Cititorilor le-a mai placut si:  Cum iti dai seama ca ai deficit de magneziu si ce pericole ascunde acesta?

Iata cateva sfaturi utile care sa te fereasca de raceala:

1. Fa-ti proviziile de usturoi, praz si ceapa! Desi sunt cam urat mirositoare, aceste alimente sunt de un real folos in lupta impotriva racelii.

2. Asigura-ti portia zilnica de fructe si legume! Sunt recomandate intre 7 si 10 fructe/legume pe zi. Ele sunt atat de bune pentru sanatate intrucat contin vitaminele A si C, care te ajuta sa invingi boala.

Cititorilor le-a mai placut si:  Sfaturi de la antreprenorii de succes – Cum sa maresti productivitatea echipei tale!

3. Nu exclude din regim nucile, migladelele si cerealele integrale, intrucat aceste alimente contin zinc. Zincul ajuta organismul sa invinga infectiile. Daca esti deja racit, zincul amelioreaza simptomele racelii.

4. Probioticele sunt un aliat de nadejde impotriva racelii. Ele se gasesc in chefir si iaurt si ajuta la intarirea sistemului imunitar. Consumand zilnic aceste alimente, iti poti imbunatati si sanatatea gastrointestinala.

Cititorilor le-a mai placut si:  Revidox: un medicament foarte bun ce se vinde ca painea calda in straintate

5. Bea caiuri calde de-a lungul zilei. Ceaiul de ghimbir este cel mai bun ca sa invingi raceala. Evita cafeina, deoarece te deshidrateaza.

Iata o lista cu alimentele care nu ar trebui sa iti lipseasca din dieta:

•    Morcovi

•    Friptura

•    Iaurt

•    Usturoi

•    Ghimbir

•    Nuci

•    Kiwi

•    Zmeura