Cursurile de somelieri se adreseaza atat barbatilor, cat si femeilor

Meseria de somelier nu este atat de cunoscuta in Romania, asa cum este in alte tari. Insa, in ultima perioada, tot mai multi tineri opteaza pentru cursurile de somelieri, care se tin in Bucuresti si care sunt organizate de scoli speciale. Aceasta meserie este destul de banoasa, dar necesita multa implicare din partea celor care doresc sa isi consolideze o cariera in acest domeniu si, in plus, pasiune pentru vin.

De-a lungul anilor, domnii au crezut ca sunt stapani pe acest domeniu, insa si femeile isi doresc sa afle secretele vinului. In fond, vinul este una dintre cele mai deosebite bauturi, care este pe placul tuturor.

Ce poti invata la un curs de somelieri?

Indiferent daca esti femeie sau barbat, cursurile pentru somelieri se adreseaza tuturor celor care sunt pasionati de vin si care doresc sa invete cat mai multe lucruri despre el si care, ulterior, isi pot cladi o cariera in acest domeniu.

Cititorilor le-a mai placut si:  Cele mai importante 10 complimente pe care i le poţi face unui bărbat

In cadrul unui curs de somelier inveti foarte multe lucruri si vei face afla atat lucruri teoretice, cat si practice:

cursuri de somelieri

  • Vei incepe cu aflarea detaliilor despre vin, de unde provin cele mai bune soiuri de vita de vie si care este procesul prin care se obtine aceasta bautura.
  • Apoi, cei care iti vor fi mentori, te vor invata cum sa alegi vinul potrivit in functie de preparatele culinare alese.
  • Un aspect important care va fi abordat consta in comunicarea eficienta, atat cu colegii de la locul de munca, cat si cu clientii, pentru ca ei sa fie intotdeauna satisfacuti.
  • Vei fi la curent cu normele de securitate, dar si de sanatate de la locul de munca.
  • In plus, trebuie sa stii ca in aceasta meserie este imperios necesar sa respecti normele igienico-sanitare.
  • Cand lucrezi intr-un restaurant ca si somelier trebuie sa iti planifici o activitate proprie si sa stii sa promovezi oferta de vinuri, dar si a altor bauturi.
  • In plus, trebuie sa servesti clientii si sa le recomanzi vinul potrivit pentru preparatele pe care ei le comanda.
Cititorilor le-a mai placut si:  Cum se poate proteja mediul prin reciclarea deseurilor electronice

Cu ce te pot ajuta cursurile de somelier?

curs somelier

Un curs de somelier iti poate fi de mare ajutor, atunci cand te afli in acel moment al vietii tale cand iti doresti sa iti formezi o cariera. Un asemenea curs poate fi inceputul unui drum care te va ajuta sa ai o meserie in acest domeniu.

Cititorilor le-a mai placut si:  Instaleaza-ti un denitrificator si descopera izvorul unei ape cristaline chiar la tine acasa

Daca iti doresti sa devii somelier, cauta in Bucuresti un asemenea curs, care sa te ajute in viitor. Exista o scoala speciala care organizeaza asemenea cursuri, care se numeste Scoala Barmania.ro si care, la sfarsitul orelor, acorda o diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Domn, doamna sau domnisoara, un curs de somelier se adreseaza tuturor celor care sunt pasionati de vin.