Despre meteorismul intestinal și soluția: Kalma Gas

Printre simptomele dereglării digestiei (în termeni de specialitate – meteorism abdominal) se numără acumularea masivă de gaze la nivel intestinal sau în spaţiul abdominal. În astfel de situaţii, abdomenul nu mai este moale, suplu şi nedureros la palpare, ci, dimpotrivă, are volumul mărit, iar la palpare apare durerea.

Cauze

Cele mai frecvente cauze ale meteorismului sunt dereglări ale digestiei, deficitul de enzime şi fermenţi şi bolile intestinale bacteriene. „Ar fi bine ca în astfel de cazuri să se urmărească în timp apariţia acestui meteorism după consumul anumitor alimente solide şi lichide (prăjeli, condimente, grăsimi animale, supe de carne de pasăre, crudităţi, diferite produse pe bază de cereale, băuturi alcoolice şi carbogazoase, cafea, ciocolată)”, precizează medicul primar Emilian Banu. Simptome De asemenea, specialistul consideră că este bine să se urmărească dacă există şi alte simptome, ca de exemplu: arsuri „în capul pieptului”, o jenă în aceeaşi zonă, mai ales după masă, borborisme abdominale, saţietate precoce, eventuale tulburări de tranzit intestinal, acestea din urmă atrăgând atenţia asupra prezenţei unei patologii intestinale în afara unui sindrom dispeptic.

Cititorilor le-a mai placut si:  Top 3 cele mai murdare obiecte din bucatarie

Recomandări

Dacă există probleme de acest gen, medicul Emilian Banu recomandă mese mici şi repetate, renunţarea la fumat, dacă este cazul, la anumite alimente (grăsimi, cafea, ciocolată, băuturi carbogazoase) şi la orice produs după care sesizaţi că apare acest simptom. Se recomandă un examen clinic.

Cititorilor le-a mai placut si:  Parul de animale – Pericol sau nu pentru sanatatea noastra?

Kalma Gas capsule îmbunătățește digestia și absorbția aerului in intestin. Unul dintre avantaje este că are acțiune dezinfectantă și elimină halitoza provocată de fermentația intestinală excesivă. Îl găsești aici: https://www.farmaciadepenet.ro/sanatatea-sistemului-digestiv/2596-kalma-gas-x-30-cps.html in mediul online.

kalma-gas-x-30-cps

Deşi nu poate fi considerat o boală în adevăratul sens al cuvântului, cu excepţia cazurilor când simptomele sunt persistente (poate fi vorba despre suferinţa cronică a unui organ digestiv), pentru a se putea preciza dacă este vorba de tulburări motorii ale tubului digestiv sau de o boală organică digestivă sau extradigestivă răspunzătoare de acest meteorism, este nevoie atât de un examen clinic, cât şi de investigaţii paraclinice şi de laborator.

Ceaiurile au efect benefic

În cazurile mai simple, bolnavilor li se recomandă să mănânce cu gura închisă, să mestece bine, să nu vorbească în timpul mesei, ca să înghită cât mai puţin aer. Pentru ameliorarea disconfortului cauzat de meteorismul abdominal, specialistul este de părere că următoarele plante sunt benefice: busuioc, anghinare, coriandru, salvie, administrate fie sub forma unor ceaiuri simple, fie în diverse combinaţii.

Cititorilor le-a mai placut si:  Cum sa te vindeci de raceala. Trucuri de care trebuie sa tii cont

În acelaşi timp, specialistul recomandă, mai ales în perioada verii, evitarea alimentelor care balonează, printre care se numără şi varza, mierea, dulceaţa, zahărul, ceapa, fasolea boabe, ridichiile, castraveţii, bomboanele, apa minerală, guma de mestecat. La fel de importantă pentru echilibrarea sistemului digestiv este evitarea, pe cât posibil, a stresului.