Educatie 2018: Cat cheltuieste STATUL in acest an cu un elev?

Costul standard pentru fiecare elev/prescolar pentru invatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, pentru anul 2018, creste de la 3.740 lei/an la 4.413 lei, potrivit unei hotarari adoptate in sedinta de joi a Guvernului.

Finantarea de baza a unei unitati de invatamant preuniversitar rezulta din multiplicarea costului standard per elev/prescolar cu coeficienti specifici unitatii de invatamant preuniversitar si cu numarul de elevi.

Costul standard per elev/prescolar se aplica pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizatiile si alte drepturi salariale in bani, stabilite prin lege, precum si contributiile aferente acestora.

Cititorilor le-a mai placut si:  „Defilarea prin viata” – cel mai mare cosmar al VIITORULUI

De asemenea, pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru fiecare elev/prescolar privind cheltuielile cu pregatirea profesionala, cheltuielile cu evaluarea periodica a elevilor, precum si cheltuielile prevazute la articolul bugetar „Bunuri si servicii” creste de la 330 de lei la 355 de lei.

Cititorilor le-a mai placut si:  Cum corectam USOR comportamentul problematic al cainilor

Majorarea costului standard pentru fiecare elev/prescolar pentru invatamantul preuniversitar de stat, particular si confesional acreditat, precum si pentru invatamantul profesional, are loc in conditiile cresterii salariilor in sistemul de invatamant, precizeaza Guvernul.

Cititorilor le-a mai placut si:  MEN a lansat o noua consultare publica! Afla despre ce este vorba!

Sursa: http://adevarul.ro/educatie/scoala/cat-cheltuieste-statul-elev-2018-1_5a450604d7af743f8dcfc935/index.html