Folosesti scaunul auto cand esti cu cel mic in masina? Iata cateva greseli frecvente pe care le poti face!

Daca esti parinte si obisnuiesti sa iesi cu cel mic in trafic, cu siguranta stii cat de important este sa ai masina echipata cu un scaun auto. Insa, de cele mai multe ori parintii considera ca as pune micutii intr-un scaun auto, aceasta actiune ii va proteja de diferitele evenimente neplacute. Ei bine, acest lucru este posibil doar in cazul in care vor folosi conform indicatiilor scaunul auto, astfel incat prichindelul sa beneficieze de o protectie completa si complexa! A-ti aseza bebelusul intr-un scaun auto reprezinta nu doar un lux, ci si o necesitate care este decretata in legea noului cod rutier care amendeaza prezenta acestui accesoriu auto in fiecare masina in care se afla copiii cu varsta mai mica de 3 ani. Nerespectarea acestei prevederi include amenzi usturatoare pentru soferii care nu se conformeaza regulilor!

Cum instalezi scaunul auto pentru ca micutul sa fie safe?

scaun auto

Desi poti crede ca a instala scaunul auto poate fi floare la ureche, atunci cand vei realiza acest lucru trebuie sa ai mare atentie la modul in care il vei pozitiona. In primul rand, intrand pe site-ul ibebe vei gasi scaune auto speciale pentru bebelusi,  acestea fiind pozitionate cu spatele catre directia de mers pentru ca cel mic sa nu aiba rau de masina si scaune auto pentru cei care au trecut de primele luni de nastere – acestea fiind pozitionate cu fata catre directia de mers. Tot in ceea ce priveste pozitia acestui accesoriu auto in care iti vei pune copilul, trebuie sa stii ca montarea se va face intotdeauna pe bancheta din spate si nicidecum pe scaunul din fata. Aceasta actiune incorecta poate atenta la siguranta copilului, el fiind expus air-bagurilor cu care este dotat autovehiculul familiei. De asemenea, nu uita ca pozitia ideala de pe bancheta din spate este intotdeauna centrul sau, intrucat aici cel mic este ferit de geamurile laterale care se pot sparge in cazul impactului puternic.

Cititorilor le-a mai placut si:  Storcatoarele de fructe - solutia pentru prepararea de sucuri 100% naturale

Trecerea prea rapida a copilului de la scaunul auto la inaltatorul auto

De cele mai multe ori parintii considera ca scaunul auto nu mai este necesar indata ce miscutii au capatat o autonomie in miscare. Ei bine, testele au aratat nesiguranta centurile de siguranta ale masinii nu sunt atat de protectoare precum sunt cele cunoscute ca fiind centurile in trei sau cinci puncte. In plus, confortul copilului va fi mult mai mare atunci cand va sta intru-un scaun auto. Astfel, parintii nu trebuie sa se avante in a renunta la scaunul auto in detrimentul altui accesoriu pentru transportul micutilor mai ales daca isi doresc ca acestia sa fie in permanenta protejati atunci cand se afla in trafic.

Cititorilor le-a mai placut si:  Top 3 lucruri pe care fiecare mamica trebuie sa le aiba dupa nasterea bebelusului!

Daca vrei sa aflii mai multe lucruri despre noul cod rutier in ceea ce priveste legea scaunelor auto, poti afla mai multe detalii de pe acest site.

Cititorilor le-a mai placut si:  Scutecele Happy inveselesc toata atmosfera