Google Chrome te scapa de cele mai agresive reclame

Inginerii din spatele Google Chrome lucreaza de cateva luni la o actualizare importanta menita se te scape de reclamele agresive din online. Respectivul update devine activ astazi.

Google Chrome este cel mai popular browser de pe intregul mapamond, iar o schimbare importanta adusa modului in care previne afisarea unor anumite reclame, poate avea consecinte financiare dezastruoase asupra unor site-uri. Cu toate acestea, o serie de schimbari vor fi introduse astazi pentru a imbunatati experienta de navigare online a tuturor utilizatorilor, atat de pe desktop-uri si notebook-uri, cat si de pe mobile.

Indiferent daca ai sau nu un ad-blocker instalat, incepand cu zilele urmatoare, Google Chrome va afisa mai putine reclame si va pondera comportamentul agresiv al anumitor site-uri care incalca regulile de buna practica in promovare pe internet. Criteriile prin care vor fi stabilite reclamele foarte agresive au fost stabilite de catre Coalitia pentru Reclame mai Bune.

Cititorilor le-a mai placut si:  Telefoane mobile ieftine foarte performante lansate in 2015

Google va incepe sa evalueze pagini mostra ale unui site de internet pentru a determina daca include reclame ce incalca standardul definit de Coalition for Better Ads. In aceasta categorie, intra reclame cu numaratoare inversa care nu te lasa sa navighezi pe o pagina, pop-up-uri de orice fel si reclame care redau sunete fara interventia ta.

Cititorilor le-a mai placut si:  Sfaturi Practice pentru Alegerea unui Aparat de Aer Conditionat

Daca toate acestea lipsesc, un site analizat primeste o nota de trecere si nu are de suferit. In caz contrar, navigand pe acele pagini, vei primi un avertisment, acelasi avertisment care va ajunge si la dezvoltatorii site-ului deranjant. Site-urile care incalca in mod consecvent standardele si refuza sa elimine continutul ofensator, vor primi un calificativ de Esec.

Este important de retinut ca, desi Google Chrome isi va lua libertatea de a bloca reclamele agresive pe o varietate semnificativa de site-uri, respectiva decizie nu este permanenta. Dupa cum se vede in captura de ecran de mai sus de pe Android, dupa eliminarea reclamelor, vei primi o notificare – Ads Blocked. Cu un tap sau click pe butonul detalii, poti anula decizia browserului si poti permite afisarea reclamelor blocate.
Pe termen lung, Google spera ca administratorii site-urilor care incalca regulile definite de Better Ads Standards vor remedia problemele sesizate de gigantul din Mountain View si vor inlocui reclamele deranjante cu unele rezonabile.

Cititorilor le-a mai placut si:  Ghid special pentru utilizatori: Cum alegi un aparat de aer conditionat Daikin?

Sursa https://playtech.ro/2018/google-chrome-reclame-agresive-update/