Metoda prin care alergiile pot fi tratate inainte sa apara

Daca esti unul dintre milioane de oameni care sufera de o forma de alergie, stii ca exista multe antihistamine care te pot ajuta. Acum, cercetatorii iti vin in ajutor si iti aduc o modalitate prin care sa opresti reactiile alergice, inainte ca acestea sa fie declansate.

O reactie alergica este rezultatul sistemului imunitar care reactioneaza la anumite lucruri, de la pisici la arahide. Atunci cand organismul este expus la alergen, sistemul imunitar intra in alerta si produce cantitati ridicole de anticorpi specifici, numiti imunoglobila E(IgE). Este o molecula mare, in forma de Y, care se ataseaza celulelor imunitare insarcinate cu eliberarea de substante chimice care ataca invadatorii.

Cititorilor le-a mai placut si:  Vrei sa combati procesul de imbatranire a tenului? Afla acum beneficiile uleiului de cocos!

Acesti compusi, in special histamina, continua sa produca simptomele unei alergii. Acestea sunt nas infundat, ochii rosii si inlacrimati sau chiar reactia anafilactica mai grava, care insoteste alergiile alimentare grave sau muscaturile de insecte. Cercetatorii cauta mereu solutii si tratamente eficiente ca sa nu suferi mult, iar acum au descoperit modul in care un anticorp special poate opri o reactie alergica inainte ca ea sa se produca.

Meritele noii descoperiri revin unei echipe de oameni de stiinta de la Universitatea Aarhus din Danemarca. Aceasta a descoperit un mecanism prin care un anumit anticorp anti-IgE poate sa opreasca o alergie. Modul prin care functioneaza acest anticorp, numit 026 sdab, este simplu. El previne aparitia IgE prin doua tipuri specifice de receptori imunitari, CD23 si FceRI, si astfel se opreste reactia alergica inainte chiar de a incepe.

Cititorilor le-a mai placut si:  Ai pete albe pe unghii? Ce iti transmite corpul tau?

„Cand putem scoate declansatorul, reactia alergica si simptomele nu vor avea loc”, a declarat Edzard Spillner de la Universitatea Aarhus. In timp ce anticorpul nu a fost inca testat pe persoanele reale, echipa a folosit probe de sange de la persoanele diagnosticate cu alergii la polen de mesteacan si venin de insecte si a urmarit cum a reactionat anticorpul.

Cititorilor le-a mai placut si:  Mamicile trebuie sa isi invete copiii sa se spele pe dinti

In doar 15 minute, tratamentul cu 026 sdab a redus nivelurile de IgE pana la 30% si chiar mai mult de atat. In orice caz, tratamentul propus de echipa este extrem de benefic, mai ales ca, in lume, exista mai multe persoane cu alergii, decat persoane fara. Astfel, de la cercetarea oamenilor de stiinta, s-ar putea ajunge sa descoperirea mai multor anticorpi speciali.

Sursa de info – https://playtech.ro/2018/alergie-tratament-oprire-simptome/