O companie de succes este cea care investeste in programe eficiente!

In ziua de astazi, tot mai multi tineri se orienteaza catre a-si deschide o afacere proprie si a scapa de munca la patron. Cu cat ideea pe care o au li se pare mai buna, cu atat entuziasmul va fi mai mare! Inceputul poate parea, in cele mai multe dintre cazuri, anevoios, insa, cu timpul, toate se vor aseza. Pentru a ajunge o companie de succes, in domeniul ales, si, mai ales, pentru a o mentine in top, va trebui sa faci cele mai bune alegeri. Despre ce este vorba, vom discuta in cele ce urmeaza.

Alegerea numelui, printre cei mai grei pasi spre succes

succes-in-afaceri

Dupa ce ti-a venit in minte cam ce ai vrea sa faci, care sa fie domeniul in care sa pornesti afacerea, firma ta va avea nevoie de un nume bun. Alegerea lui este mai dificila decat poate parea la prima vedere. Aici, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte:

–          Sa fie un nume cu rezonanta, sa existe un echilibru intre consoanele si vocalele cuprinse in el;

–          Sa nu fie prea lung, pentru ca risti sa nu fie tinut minte usor (sau chiar deloc);

Cititorilor le-a mai placut si:  3 sfaturi pentru micii antreprenori: cum sa lansezi un brand de lux

–        Sa fie usor de pronuntat (vrei ca persoanele interesate de business-ul tau –clienti sau parteneri de afaceri- sa poata rosti corect numele companiei);

–          Sa aiba legatura cu domeniul in care activezi, pe cat posibil (bineinteles, sunt nenumarate exemple de companii al caror nume nu sunt deloc in concordanta cu ceea ce reprezinta, dar au avut succes, asa ca nu este o regula generala);

–          Sa nu fie usor de confundat cu numele altor companii, mai ales ale concurentei

In afara de alegerea numelui potrivit, odata ce ai demarat afacerea si incep sa apara persoanele interesate de o colaborare, a fi prezentabil la intalnirile cu acestea este un must-have! Pentru ca ceilalti sa aiba incredere in tine si in afacerea ta, este nevoie ca tu sa fii prezentabil. Nu te-ai duce imbracat/a intr-un trening, la o intalnire de afaceri, nu?

erp-contabilitate

Cei care au acum afaceri de succes au ales si programe care sa le usureze centralizarea tuturor informatiilor din firma, cu scopul de a face munca mai usoara si mai… eficienta.

Cititorilor le-a mai placut si:  Sfaturi de la antreprenorii de succes – Cum sa maresti productivitatea echipei tale!

Exista o platforma, @fix, de la BSGroup.ro, care ofera posibilitatea centralizarii tuturor datelor financiare ale companiei. Astfel, se pot genera informatiile contabile, simultan.

Ai la indemana:

–          Un program de contabilitate foarte bun

–          Plan contabil care se poate configura pe fiecare sistem contabil

–          Se permite introducerea datelor in orice valuta (multi-valuta), cu transformarea, in mod automat, in valuta locala legala

–          Se gestioneaza centrele de cost (se stabilesc reguli automate de repartizare)

–          Se genereaza note contabile de inchidere TVA, venituri si cheltuieli, reevaluarea conturilor in devize, stat de salarii etc.

–          Obtinere de rapoarte financiar-contabile specifice

–          Confirmari sold, etc.

Iata ca un modul ERP de contabilitate chiar aduce avantaje afacerii tale!

O afacere de succes porneste de la un plan bun!

Pentru a nu te trezi cu garda jos, in fata concurentei, studiaza, cu ceva timp inainte, principalele firme concurente. Invata de la ei, daca e nevoie, mai ales din greselile lor. Cu cat stii mai multe despre domeniul in care vei activa, cu atat vei face fata mai bine “vremurilor grele” ce, inevitabil, vor veni, la un moment dat.

Cititorilor le-a mai placut si:  Iata care sunt cele mai bune idei de afaceri cu obiecte handmade!

profit-in-afaceri

Pentru inceput, asigura-te ca ai o suma de bani cu care sa te descurci. Deschiderea unei afaceri necesita eforturi financiar si, daca nu le ai la timp, te pot impiedica sa ajungi unde iti doresti. Bineinteles, nu vei putea sa faci toate treburile de unul singur, asa ca vei avea nevoie de angajati. Avand grija de angajati, si ei vor avea grija de afacere, pentru ca vor considera ca nu vin la munca, ci intr-o mare familie.

Odata ce afacerea incepe sa dea rezultatele dorite, va trebui sa faci si mai multe, pentru a urca in topul afaceristilor. Pentru acest lucru, este nevoie de idei noi, de oameni bine pregatiti pe care sa ii ai aproape si de rabdare. Invata mereu, pentru ca experienta nu este niciodata de ajuns. Lucrurile se schimba, evolueaza si cerintele pietei se schimba. Asadar, tine cont de sfaturile date de specialistii in domeniu si adapteaza-te la orice situatie, pentru a nu ramane in urma!