O poveste amuzanta cu interfoane si alta cu un videointerfon wireless

Vreau sa va povestesc ceva de cand eram eu mai mic si au aparut pentru prima data interfoane la blocurile din cartier. Obisnuit sa strig sa se auda pana la etajul 3, am inceput sa imi dreg vocea ca sa nu ii mai asurzesc pe cei care raspundeau la interfon, dar asta dupa mult timp. Eram precum oamenii in varsta de acum care tipa la telefonul mobil fara sa mai fie cazul, obisnuiti cu telefoanele fixe rudimentare si cu distantele mari, interjudetene. In final va voi povesti si despre cea mai recenta tehnologie aparuta la interfoane.

Nu intelegeam interfoanele, desi am facut parte din generatia cu cheia la gat

videointerfon

De regula, strigam in fata blocului dupa parinti, sa vina sa imi descuie usa la scara blocului pentru a intra in casa. Desi am facut parte din generatia cu cheia la gat, atunci cand s-au instalat interfoanele la blocurile de pe strada mea am stiut ca o sa-mi ia mult timp sa ma obisnuiesc cu ele. Pur si simplu eu voiam sa strig, pentru ca la scoala trebuia sa fac liniste si nu imi placea asta.

Cititorilor le-a mai placut si:  Redefineste intensitatea luminii cu gama de becuri led de la Philips! Citeste mai mult: Redefineste intensitatea luminii cu gama de becuri led de la Philips!

Am continuat sa strig inclusiv dupa ce s-a instalat interfonul si ramaneam fara cheie sau voiam sa ii chem pe baietii de la celelalte scari de bloc pentru a ne juca. Strigam, strigam, pana m-a certat odata un vecin tocmai de la etajul 8, care striga si el chiar mai tare decat mine numai sa imi spuna sa tac!

Cititorilor le-a mai placut si:  9 sfaturi usor de pus in practica ca sa fii in siguranta pe internet

Am crescut, si am ajuns adultul de astazi care cauta videointerfoane wireless

Ca sa ilustrez cat mai bine faptul ca am trecut de la registrul „Nu vreau interfon, nu imi place interfonul!” la „Vreau cel mai nou tip de interfon!”, o sa asez una dupa alta urmatoarele:

videointerfoane

  • Nu mai am legatura cu interfoanele pentru scari de bloc, cu acces prin tag sau cod, pentru ca m-am mutat la casa
  • La casa mi-am montat in prima faza un interfon rezidential cu post, cu carcasa de plastic
  • M-am reorientat dupa un timp la videointerfoanele rezidentiale, unde pe un ecran de 7 inchi vedeam in timp real imagini din exterior; stateam numai din placere si ma uitam cateva secunde la curieri, la oameni, la toti cei care asteptau sa le raspund
  • Acum sunt in cautare de videointerfoane wireless rezidentiale, am inteles ca implica o investitie destul de mare dar merita pentru siguranta locuintei mele frumoase; totusi, pe internet preturile sunt accesibile
Cititorilor le-a mai placut si:  Panourile led – surse practice si economice pentru iluminatul interior!

Wireless permite transmiterea fara fir si a imaginilor si a sunetelor catre un telefon DECT, catre smartphone-uri si tablete cu Android, catre iPhone-uri, totul pe baza unei aplicatii. Iata cum tehnologia este folosita cu adevarat pentru binele societatii, pentru siguranta privata.

Practic, am ocazia sa plec de acasa si chiar de pe litoral sa vad cine este in fata portii mele si sa si vorbesc cu persoana in cauza. Iar accesul il permit numai daca si cand vreau. Nu e amuzant?