Otoplastia – operatia care iti remodeleaza urechile intr-un mod armonios

Defecte congenitale precum urechi decoltate sau proeminente pot fi corectate cu ajutorul chirurgiei moderne. Interventia se numeste otoplastie, iar rezultatul final presupune apropierea urechilor de cap si in functie de caz si remodelarea pavilionului. Operatia nu poate fi efectuata decat in momentul in care procesul de dezvoltare a urechii este complet, adica dupa varsta de cinci ani.

Modalitatea in care iti percepi fizicul conteaza enorm pentru psihic. De aceea prin intermediul chirurgiei moderne se pot corecta anumite defecte congenitale precum urechi decoltate sau proeminente. Interventia se numeste otoplastie, iar rezultatul final presupune apropierea urechilor de cap si in functie de caz si remodelarea pavilionului. Operatia nu poate fi efectuata decat in momentul in care procesul de dezvoltare a urechii este complet, adica dupa varsta de cinci ani.

Cititorilor le-a mai placut si:  Papanicolau HALO, noul test nedureros pentru depistarea cancerului la sân

Dupa caz, interventia se poate face fie cu spitalizare, fie ambulatoriu. Spitalizarea dureaza o zi sau doua, refacerea tesuturilor avand loc in aproximativ sapte zile. De asemenea, tinand cont de particularitatea cazului, anestezia va fi locala sau generala.

Daca se urmareste apropierea urechilor de cap, medicul specialist va actiona asupra pliului ce face legatura intre ureche si craniu. In cazul in care se urmareste remodelarea pavilionului, dupa decopertarea pielii de pe suprafata pavilionului se intervine asupra cartilajului urechii. Durata operatiei este de maxim o ora. Pentru ca suturile sunt foarte mici, riscul unor cicatrici este si el minim.

Cu toate ca recuperarea se face intr-un timp relativ scurt de la interventie, pentru a evita potentialele accidentele, este interzisa practicarea oricarui tip de sport. Efectul postoperator este permanent, urechile nerevenind la pozitia initiala. Despre un rezultat vizibil si definitiv se poate vorbi dupa 20 de zile de la interventie cand urechile ajung la pozitia prevazuta initial.

Urechile clăpăuge aduc numeroase complexe, mai ales în cazul copiilor care pot fi umiliţi de către colegi din această cauză. Subiectul a atras de-a lungul timpului şi mituri precum faptul că oamenii care au urechi clăpăuge au fost urecheaţi foarte des în copilărie. Cu toate acestea, remarcile pe seama aspectului urechilor îi pot influenţa în mod negativ pe copii.

Cititorilor le-a mai placut si:  Schimbari SEMNIFICATIVE la admiterea de la scolile de politie! Afla ce s-a modificat!

Aceştia pot deveni introvertiţi, antisociali şi neîncrezători în propria persoană. Cel mai important rol în această situaţie îl joacă părinţii, care trebuie să fie bine informaţi cu privire la sentimentele copilului, dar şi la măsurile pe care le pot lua pentru a-i asigura celui mic o viaţă normală.

Cititorilor le-a mai placut si:  Sprijina colectarea deseurilor de plastic chiar si la birou!

„Urechile sunt complet dezvoltate în jurul vârstei de 9 ani şi rămân aşa toată viaţa, astfel încât de la această vârstă se poate face intervenţia de corecţie. Vârsta pacientului nu afectează modul în care va decurge operaţia sau recuperarea, iar ce este important de ştiut este faptul că rezultatul intervenţiei este definitiv, nu se mai produc schimbări în timp. Este o operaţie care se face cu anestezie locală sau generală la nevoie şi durează în jur de 1 oră, în funcţie de complexitate”, explica dr. chirurg estetician Călin Doboş.

 

Sursa
http://www.garbo.ro/articol/Frumusete/1748/Remodelarea-urechilor-Otoplastia.html