Plantele naturale de exterior fac din terenul intravilan o gradina luxurianta

Plantele naturale de exterior au scop decorativ si pot schimba aspectul oricarui teren situat in oras. Cei care detin un teren intravilan care este la momentul actual plin de buruieni si de PET-uri aruncate neglijent de trecatori isi pot transforma acest teren intr-o gradina luxurianta. Luxuriant este un cuvant potrivit, de vreme ce plantele naturale de exterior sunt frumoase, mari si decorative. In gradina, proprietarii se pot relaxa pe timpul weekend-ului, in serile de vara sau pe parcursul concediilor.

Impresionanta vastitate a naturii este definita prin mai multe categorii de plante de exterior

plante exterior

Deseori, preferinta oamenilor legata de plante este greu de exprimat, de aceea este necesara o consultanta de specialitate din partea profesionistilor. Comerciantul de plante ornamentale de exterior, ca orice comerciant profesionist, stie cel mai bine cum sa intrebe clientul de necesitatile si preferintele sale, stie cel mai bine care sunt caracteristicile plantelor in cauza si ce beneficii aduc acestea (atat beneficii cat si efecte estetice!).

Cititorilor le-a mai placut si:  Cum mobilezi un dormitor foarte mic

In scopul usurarii acestei munci de consultanta, cei care se ocupa cu aceste plante au realizat o clasificare a soiurilor de plante, obtinandu-se categoriile de mai jos:

  • Conifere (arbori si arbusti)

Permanent de culoare verde, care degaja un miros pregnant, specific si placut; arbustii pot fi si la ghiveci, coniferele pot avea si dezvoltare pe orizontala (un exemplu: Juniperus horizontalis)

  • Arbori si arbusti foiosi

Varietatea este una aproape de necuprins in doar cateva cuvinte; ce este specific este faptul ca au un coronament atat de bogat, incat se asigura umbra suficienta pe timp de vara, iar toamna au un colorit impresionant

  • Plante de exterior de agatatoare si erbacee
Cititorilor le-a mai placut si:  Scade factura la utilitati cu noile panouri solare

Umplu spatiile goale, confera stabilitate si volum gardurilor, peretilor; cresc rapid, inverzesc totul sau coloreaza variat in unele cazuri; reprezinta plasa verde care confera valoare si vitalitate unei gradini; aici se incadreaza si populara iedera (Hedera helix); planta erbacee papura/ rogozul (Carex buchananni) este ideala pentru zonele cu umiditate crescuta

  • Gard viu

Buxus microphylia sau alt tip de Buxus, Hibiscus, Ligustrum si multe alte speciide plante care se preteaza la tundere

Din spatiul online se pot comanda plante reale, naturale si decorative

plante de exterior

Un magazin online de specialitate este Artagradinilor.ro, care cuprinde nu mai putin de 250 de soiuri de plante ornamentale de exterior! Pe site-ul Artagradinilor.ro se pot vedea si comanda soiuri din toate categoriile de mai sus, inclusiv exemplele redate.

Cititorilor le-a mai placut si:  Peste 2.000 lei ora pentru deszăpezire drumurilor naţionale din Bistriţa-Năsăud

Consultanta oferita este una de specialitate si centrata pe client, astfel incat implica si bune practici de plantare, crestere si intretinere a acestor plante de exterior, dar si despre alegerea soiurilor potrivite care sa se identifice cu viziunea proprietarului care de multe ori este difuza, confuza, schimbatoare si dificil de exprimat.

Dar pentru fiecare client care apeleaza la consultanta si comercializeaza plante de exterior de pe Artagradinilor.ro se importa plante din tari precum Belgia si Olanda, ori Germania, italia si Ungaria, ori se aleg plante din productia autohtona. Totusi, nu conteaza prea mult provenienta atata timp cat gradina va ajunge o lucrare peisagistica exceptionala!