Salariile PROFESORILOR cresc in 2018: afla ACUM cu cat!

Profesorii vor avea salariile brute majorate cu 25%, dar, de fapt, salariile nete le vor creste cu 4%. Asta in conditiile unei inflatii pentru 2018 de 3,9%. Guvernul a anuntat ieri ca a aprobat proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Pe scurt, va creste salariul brut pentru bugetari cu 25%, dar trecerea contributiilor in sarcina angajatului va anula, practic, aceasta crestere.

“In 2018, Educatia va beneficia de doua cresteri: 25 la suta de la 1 ianuarie si inca 20 la suta de la 1 Martie, ceea ce inseamna mai mult decat era prevazut in programul de guvernare”, spunea Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, in septembrie 2017.
Ei bine, proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice prevede cresterea cu 25% a salariilor brute de la 1 ianuarie. Dar, in acelasi timp, va aparea si trecerea contributiilor in sarcina salariatilor.
In concluzie, va exista, in mod real, doar o crestere cu 4,2% a salariului net, dupa cum arata o analiza facuta de Syndex pentru Cartel Alfa.
Asta in contextul in care Banca Nationala Romana a anuntat o prognoza a inflatiei in primul trimestru din 2018 de 3,9%. Puteti face calculele pentru a afla cu cati bani vor ramane in plus profesorii dupa aceste cresteri salariale.
Tot Ordonanta de Urgenta votata ieri de Guvern a reglementat, in domeniul educatiei, si “modalitatea de aplicare a sistemului de plata cu ora sau prin cumul pentru personalul didactic de predare, de conducere, indrumare si control, prin ordin al ministrului Educatiei Nationale”.
Sursa:https://www.portalinvatamant.ro/articole/legi-25/salariile-profesorilor-in-2018-brutul-creste-cu-25procente-netul-cu-42procente-inflatia-anuntata-de-bnr-este-de-39procente-7592.html
Cititorilor le-a mai placut si:  Ministrul Educatiei anunta noi planuri-cadru pentru invatamantul liceal!