Schimbari noi in regulamentul sigurantei auto!

Plenul Parlamentului European a adopat, cu vot covarsitor, o rezolutie privind siguranta auto in spatiul UE. Conform documentului, sistemele de asistenta auto trebuie sa fie obligatorii la autoturismele noi. Acestea se refera la asistenta obligatorie inteligenta la accelerare, pentru banda de mers si pentru sistemele de franare si protectie mai buna a pietonilor si a biciclistilor.

Cititorilor le-a mai placut si:  Chip tuning opel cu Maxxperformance.ro – varianta ieftina de a avea o masina performanta

Parlamentul solicita Comisiei Europeane sa aiba in vedere armonizarea limitelor de alcool in sange in UE. Trei sferturi dintre autoturismele noi nu sunt inca echipate cu niciunul dintre aceste sisteme de siguranta. Cauza principala este costul suplimentar.

„Toata lumea ar trebui sa poata cumpara o astfel de masina. Tocmai prin implementarea pe scara larga aceste sisteme de asistenta pentru soferi devin mai ieftine. Prin urmare, pretul acestor masini nu va creste exagerat; ele vor fi doar putin mai scumpe”, a declarat deputatul Dieter-Lebrecht Koch.

Deputatii europeni au in vedere reducerea limitei de alcool din sange la zero pentru conducatorii auto incepatori si pentru soferii profesionisti UE. In fiecare an, peste 25.000 de persoane sunt ucise si sute de mii ranite pe drumurile Europei. Aproximativ 90% dintre aceste accidente se datoreaza erorilor umane.

Cititorilor le-a mai placut si:  Daca sunteti in cautarea unei baterii auto Daewoo, incercati magazinele online