Sfaturi pentru ca centrala termica pe lemne sa functioneze corespunzator

O centrala termica pe lemne este una din cele mai bune metode pentru a iti incalzi locuinta, dar daca aceasta nu functioneaza corespunzator sau nu este intretinuta cum trebuie, atunci aceasta poate deveni un adevarat pericol pentru familia dar si vecinii tai.

De ce trebuie sa tineti cont daca aveti o centrala termica pe lemne

centrala termica pe lemne

Camera centralei termice trebuie să corespunda normelor şi normativelor în vigoare: camera centralei termice trebuie să fie construită dintr-un material neinflamabil (ex: cărămidă, BCA), volumul acesteia să fie de minim 18m3, camera centralei termice sa aibă un geam normal (nu termopan) cu o suprafaţă corespunzătoare, uşa acestei camere sa fie metalică, cu deschidere spre exterior. Coşul de fum al centralei termice pe lemne trebuie dimensionat în funcţie de caracteristicile tehnice ale centralei termice, care trebuie puse la dispoziţia clientului de către furnizorul centralei, dar şi în funcţie de caracteristicile sale. Diametrul coşului de fum trebuie să fie calculat astfel încât centrala termică să poată avea tiraj dar nici să fie supradimensionat, deoarece pierderile de căldură vor fi mai mari şi astfel, centrala termică îşi va diminua puterea de încălzire. La orice centrală termică pe lemne, indiferent dacă este clasică sau cu gazeificare, trebuie să avem următoarele echipamente de siguranţă:

  • 2 supape de siguranţă,
  •  vas de expansiune,
  • pompă de circulaţie,
  • pompă de recirculare sau ventil de recirculare între tur şi retur,
  • serpentină de răcire şi ventil de descărcare la supra-temperatură.
Cititorilor le-a mai placut si:  Horoscop zilnic, 25 aprilie 2016. Azi te simţi invincibil şi ai impresia că vei avea succes în tot ce faci

Centrala termică trebuie curăţată periodic de cenuşa care rezultă în urma arderii lemnului pentru a evita funcţionarea acesteia necorespunzător, fapt ce poate duce la aprinderea acesteia mai dificilă datorită lipsei sau insuficienţei aerului de ardere.

Cititorilor le-a mai placut si:  Artroza, boala mainilor!

Apelati la firme autorizate pentru instalarea centralei termice pe lemne

Daca doriti ca centrala termica pe lemne pe care ati achizitionato sa functioneze in siguranta si pentru o perioada mare de timp, atunci trebuie sa apelati la specialisti atunci cand o instalati. Daca doriti, puteti sa cumparati centrala termica pe lemne de la InicInstal si astfel acestia va pun la dispozitie si specialisti pentru instalarea acestora corespunzatoare pentru ca centrala termica aleasa sa aiba o durata mai mare de functionare.

Cititorilor le-a mai placut si:  Aurel Vlad si operele sale