Simti ca te-ai plafonat? Incearca sa iesi din zona de confort

simti-ca-te-ai-plafonat-incearca-sa-iesi-din-zona-de-confort-poza-cursuri-actorie-adulti-2Simti ca te-ai plafonat ca persoana si iti reprosezi ca ai lasat acest lucru sa ti se intample? Nu este nimic, astazi este prima zi din restul vietii tale si vorba aceasta nu este o vorba goala, ci are un mare inteles didactic, tinand de autosugestie. Ce anume sa iti sugestionezi? Faptul ca este un nou inceput pentru noul TU. Dar nu poti face o schimbare fara sa iesi din zona de confort. Insasi iesirea din aceasta „zona” implica o schimbare. Esti pregatit? Inchide ochii, inspira aer si…incepe!

Mergi cu gandul pe langa copilaria ta, in care iti doreai sa ajungi sa practici meserii care implicau o pregatire grea, facultati grele, ani multi de practica, multe sacrificii personale. Iti dai seama acum ca niciodata nu te-a caracterizat figura de „tocilar” ori cea de academician. Stiai ca nu o sa ajungi astrofizician sau inventator de superputeri omenesti.

Cititorilor le-a mai placut si:  Ce ne-am face fara o colectare eficienta a deseurilor menajere?

Mergi acum pe langa momentele cand erai foarte tanar, cea in care te-ai zbatut intr-un sens desi simteai ca nu o sa faci nimic cu viata ta prea curand, decat dupa ce intalnesti un mare noroc. Despre asta ai avea ce sa iti reprosezi, dar reprosurile nu isi au rostul. Reprosuri iti aduceai inainte sa iesi din zona de confort (inca mai esti acolo?!).

Vino cu gandul in prezent

Esti cat de cat OK pentru o viata mediocra, dar de ce sa iti doresti o asemenea viata, petrecuta printre oameni mediocri, cand tu aveai planuri atat de mari in copilarie? Au mai avut si alti oameni asemenea planuri in copilarie, si s-au tinut de ele pana au izbutit sa le indeplineasca.simti-ca-te-ai-plafonat-incearca-sa-iesi-din-zona-de-confort-poza-cursuri-actorie-adulti

Dar cei care au reusit nu s-au lasat dusi de valul vietii, ci au tinut ei fraiele vietii lor. Ei bine, nu este cazul sa faci comparatii acum, nici sa ramai ancorat cu gandul in trecut mai mult decat e cazul. Trebuie sa iti aduci aminte ca astazi este prima zi din restul vietii tale. Ce este de facut?

Cititorilor le-a mai placut si:  Horoscopul saptamanal: il iei in seama pe oricare, indiferent de sursa?

Urmareste dezvoltarea

In ultimii ani s-a dezvoltat piata de dezvoltare personala. Si nu este vorba numai de piata de carte pe aceasta nisa, ci si de piata de evenimente, de cercuri si cluburi, de cursuri si asa mai departe. Aici poti sa inveti, intr-un mediu semi-formal, cum stau lucrurile in legatura cu succesul in viata, cu managementul financiar, cu faptul ca este bine sa iti faci cunostinte cu potential sa te ajute si pe tine sa te dezvolti, poate chiar sa incepi o afacere.

O alta idee este sa participi la cursuri de actorie. Pentru adulti. Da, cursuri de actorie. Daca tu crezi ca n-are nicio legatura cu sucesul in viata, trebuie sa afli ca la acest gen de curs nu inveti pur si simplu roluri pe de rost, asa cum poate faceai la scoala, ci

Cititorilor le-a mai placut si:  Cele mai ciudate intrebari despre menstruatie

–          iti exersezi atentia, concentrarea, spontaneitatea, umorul

–          ajungi sa fii mai dezinhibat, asa ai gesturi mai largi

–          devii carismatic, facandu-te astfel mult mai placut

–          iti creste inteligenta emotionala (aceasta fiiind la baza multor esecuri in viata)

simti-ca-te-ai-plafonat-incearca-sa-iesi-din-zona-de-confort-cursuri-actorie-adultiTot aici poti sa inglobezi si o buna parte din ce poti invata la acele cluburi de dezvoltare personala. Goplayart.ro are o lista, si in lista se regaseste si corectarea problemelor de dictie, arta discursului, expresivitate corporala, viteza de reactie, tehnici de respiratie si nivel de vorbire.

Astazi este prima zi din…stii si tu cum se incheie propozitia. Conteaza sa faci ceva pentru tine chiar azi!