Sterilizatorul UV – solutia inteligenta pentru tratarea apei de la robinetul tau

Fara ea nu poate exista viata, insa calitatea ii scade din ce in ce mai mult, din cauza modificarilor de ordin fizic, chimic si bacteriologic. Apa, substanta absolut indispensabila vietii, este una dintre cele mai raspandite substante pe Pamant. Dar ce facem atunci cand apa devine mai mult otrava, decat apa potabila? Rezolvarea? Sterilizatorul UV!

Poluarea apei afecteaza calitatea vietii la scara planetara. Haideti sa incercam sa facem un exercitiu de imaginatie: daca am pune toata apa de pe Terra in 16 pahare, 15 si jumatate dintre acestea vor contine apa sarata din oceane si mari. Ramane o jumatate de pahar, iar mare parte din ea este fie este inglobata in gheturile polare, fie este prea poluata pentru a fi consumata. Ar ramane aproximativ o lingurita de apa pentru consumul omenirii. Mult, putin? Este extrem de putin, iar tratarea apei cu ajutorul sterilizatoarelor uv pare solutia ideala si inteligenta pentru a putea imbunatati calitatea apei pe care o consumam zilnic.

Cititorilor le-a mai placut si:  Cum maximizezi spatiul din garajul tau? Iata cat folos iti aduce o usa de garaj sectionala, de tip rulou

Ce este un sterilizator UV si la ce ajuta el?

Sterilizatoarele cu lampi UV reduc sau elimina germenii, sporii, bacteriile, virusii, algele si fungii din apa pe care o consumam. Cum? Ei bine, iradierea apei cu raze ultraviolete este metoda prin care sterilizatoarele uv fac din apa potabila o apa purificata, fara a modifica proprietatile fizico-chimice ale apei tratate (culoare, gust, PH si miros raman neschimbate).

Cum stii ca apa de la robinetul tau are nevoie de sterilizator uv? Specialistii recomanda verificarea calitatii apei de la robinet in laboratoarele specializate, iar daca aceasta contine urmatorii compusi chimici, aveti motive de ingrijorare:

  • Hidrogen sulfurat < 0,05 mg/l – miros neplacut
  • Fier < 0,25 mg/l
  • Mangan < 0,05 mg/l
  • Suspensii solide < 10 mg/l
Cititorilor le-a mai placut si:  De ce am ales baterie auto Rombat?

Mai bem sau nu apa de la robinet? Cu ajutorul unui sterilizator UV putem raspunde cu ,,da” la aceasta intrebare!

sterilizator uv

Iata o intrebare din ce in ce mai controversata, care naste discutii dintre cele mai aprinse si imparte, firesc, oamenii in doua tabere. Pentru ca, de regula, se face o generalizare a oricarei probleme, vom incerca sa facem si de aceasta data acest lucru. Ei bine, este bine cunoscut faptul ca exista diferente de calitate foarte mari, in functie de zona din care provii (mediul rural, mediul urban) si de gradul de poluare prezent in orasul tau. Calitatea apei este testata periodic, iar specialistii ne recomanda din ce in ce mai des sa avem grija de sanatatea noastra, achizitionand un sterilizator UV. Avantajele folosirii unui sterilizator uv sunt numeroase, dintre care le vom aminti pe cele mai importante: sanatatea membrilor familiei, sterilizare rapida si eficienta si o tehnologie de top, instalata rapid si simplu.

Cititorilor le-a mai placut si:  Cum poti prelungi durata de viata a bateriei masinii tale?

Costurile unui sterilizator uv de la Clack sunt reduse, astfel ca ne vom putea bucura de apa purificata la preturi accesibile fiecarui buzunar. Alege unul dintre sterilizatoarele uv online de la Clack si bucura-te de apa purificata la tine acasa!