Studiu. 3 secrete ale femeilor care par să nu îmbătrânească

Cercetătorii au descoperit că unele femei reuşesc să ţină la distanţă pentru mai mult timp efectele îmbătrânirii. Află care sunt secretele lorImagini pentru salma hayek
Când vine vorba de felul în care îmbătrânim, nu este dificil de presupus că moștenirea genetică are un rol foarte important. Se spune că trebuie să-ți privești părinții și bunicii dacă vrei să știi cum vei arăta la bătrânețe.
În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard s-a analizat modul în care pielea femeilor îmbătrânește, determinându-se vârsta pielii prin testarea mai multor generații din diverse grupuri etnice. S-a descoperit astfel că în cazul a 10% dintre femeile care au participat la studiu, vârsta pielii determinată prin testare genetică era cu mult mai mică decât vârsta lor reală. Iar diferența în cazul acestora s-a stabilit că nu este moștenirea genetică, ci activitatea genelor.
Spre deosebire de moștenirea genetică, care este fixă, activitatea genetică este fluidă. Fluctuează de-a lungul anilor, de-a lungul anotimpurilor sau chiar în cadrul bioritmului zilnic. AStfel că aceasta poate accelera sau întârzia apariția semnelor de îmbătrânire.
În cazul femeilor care par mai tinere, numite de cercetători “femei fără vârstă”, activitatea genetică este diferită, iar motivele sunt factorii externi și stilul de viață, nu genele în sine. Iată ce au în comun femeile care par să nu îmbătrânească:

Folosesc cu regularitate protecție solară

Folosirea protecției solare a fost cel mai important factor care le-a diferențiat pe femeile fără vârstă de restul participantelor la studiu.

Imagini pentru jennifer aniston78% dintre femeile care aveau o piele ce părea mai tânără au declarat că folosesc întotdeauna SPF. De asemenea, 35% dintre femeile care au spus că evită să facă plajă s-au încadrat în grupul celor care au pielea tânără.

Își mențin pielea hidratată

Femeile care au declarat că au foarte rar pielea uscată erau cu 30% mai predipuse să se încadreze în grupul femeilor fără vârstă. Acest lucru poate însemna că pielea lor nu se încadreaza în tipul pielii uscate, dar și că folosesc cu regularitate produse pentru hidratarea pielii. O piele hidratată este mai puțin predispusă la îmbătrânirea prematură.

Au o atitudine pozitivă

Acest ultim factor corelat cu întârzierea efectelor îmbătrânirii pielii în cazul unor femei poate fi surprinzător. Este ușor să vezi conexiunea dintre o piele tânără și protecția solară sau hidratarea, dar acest factor este unul abstract. Participantele la studiu care au declarat că au o atitudine pozitivă față de propria persoană au fost cu 30% mai predispuse de a se încadra în grupul femeilor care par să nu îmbătrânească.Imagini pentru jennifer aniston dress
Cititorilor le-a mai placut si:  Invata sa alegi mereu PEPENELE cel mai BUN si mai DULCE! Afla cele 6 SECRETE acum