SURPRINZĂTOR! Ceaiul preparat la microunde este mai sănătos

Ceaiul preparat la microunde este cel mai sănătos ceai. Desigur nu vă aşteptaţi la asta, dar verdictul vine de la un specialist australian care susţine că prepararea ceaiului la microunde este cea mai bună metodă, dacă vrem să obţinem gustul intens al băuturii.

Dr. Quan Vuong, de la Universitatea Newcastle, din statul australian New South Wales este specializat în găsirea unor modalități prin care produsele naturale să fie cât mai bine valorificate, prin „extragerea compușilor bioactivi cu capacități antioxidante”, conform exquis.ro

Cititorilor le-a mai placut si:  Medicamentul Puregon 900 UI are un rol important in fertilitate

incalzirea ceaiului la microunde

Cercetarea lui în privința compușilor ceaiului datează din 2012, dar a fost readusă în atenție după ce o scenă dintr-un film de televiziune (Broadchurch) a suscitat indignare în Regatul Unit. În scena respectivă, actorul David Tennant își încălzea la microunde ceașca cu ceai.

În studiul cercetătorului australian au fost testate două tipuri de ceai: ceaiul verde şi cel negru. El a observat că dacă băutura este preparată la microunde, 80 la sută dintre compuşii de cafeină, teanină şi polifenoli sunt activaţi și se obține cel mai bun gust posibil, oferind în plus beneficii pentru sănătate.

Cititorilor le-a mai placut si:  Intoxicatia acuta cu digoxin

Polifenolul este un antioxidant care are capacitatea de a reduce riscul de accident vascular, hipertensiune, diabet și elimină colesterolul. Chiar dacă mulți dintre noi suntem obișnuiți să lăsăm pliculețul de ceai mai puțin de 1 minut în cană, această practică este considerată ca fiind greșită de către Quan Vuong. Acesta este de părere că lăsând pliculețul atât de puțin timp în apa fierbinte sunt extrase doar 10% dintre substanțele care pot avea un rol important pentru organism. Pentru a te bucura de toate proprietățile unui ceai ar trebui ca acesta să fie preparat la o temperatura de 80 de grade, timp de 20 de minute. Preparând ceaiul folosind cuptorul cu microunde reușești să extragi 80% din substanțele conținute de acesta.  Până în prezent, această metodă a fost testată doar pentru ceaiul negru și cel verde, însă Quan Vuong este de părere că acesta va funcționa în cazul tuturor sortimentelor de ceai.

Cititorilor le-a mai placut si:  Convulsiile febrile - o patologie frecventa a copilului mic