Top 3 cele mai murdare obiecte din bucatarie

cele mai murdare obiecte din bucatarie

Ti s-a intamplat sa ti se faca rau de la mancare si sa dai vina pe un restaurant? Ei bine, uneori cauza problemelor s-ar putea sa se afle chiar in bucataria ta. Iata ce obiecte din bucatarie se transforma usor in surse de imbolnavire.

1. Tocatoarele
Fie din lemn, fie din plastic, acestea depoziteaza microbi care te pot imbolnavi. Important este sa le cureti foarte bine dupa fiecare utilizare, cu apa calda si detergent. Ca sa previi orice problema, cel mai bine este sa ai doua tocatoare in bucatarie – unul pentru carnuri si unul pentru legume/fructe.

Cititorilor le-a mai placut si:  Artrita reumatoida - simptome, diagnostic si tratament

2. Buretii de spalat vase 
Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca buretele de vase este cel mai murdar obiect din casa – are 10 milioane de bacterii pe 2,5 centrimetri patrati, iar o carpa de vase are un un milion de bacterii pe aceeasi suprafata. Care e solutia? Sa-l schimbi des, sa-l folosesti doar pentru inlaturarea mancarurilor de pe farfurie si sa nu stergi si alte suprafete cu el.

Cititorilor le-a mai placut si:  Epilatul in randul barbatilor

3. Prosoapele de bucatarie
Sunt folosite pentru orice in bucatarie – de la curatatul vaselor la stergerea mainilor murdare. Tocmai de aceea, sunt pline de germeni care iti pot face rau. Spala-le cat mai des.

Cititorilor le-a mai placut si:  Tusesti? E primul semn ca ai putea suferi de bronsita!