Un acoperis verde este cheia catre clima de interior perfecta! Crezi ca exista vreo optiune mai buna?

Vine un moment in mijlocul anului cand caldura devine pur si simplu insuportabila. Canicula face ravagii in exterior, insa de cele mai multe ori si interior, datorita incalzirii excesive a peretilor si acoperisului casei aflate in permanenta in bataia razelor puternice. Iarna devine din nou o problema. Aceleasi structuri mentionate mai sus se racesc atat de puternic, incat e nevoie de caldura in exces in interior pentru incalzirea acestora la nivel superficial. De curand, solutia pentru pereti a fost gasita: izolatia termica de calitate. Ce se intampla in cazul acoperisurilor, insa?

V-ati gandit, probabil, la faptul ca fiecare moment pe care il petreceti intr-o casa cazuta prada caniculei sau gerului poate avea consecinte grave asupra sanatatii. Caldura in exces poate conduce la deshidratare masiva si la stari de ameteala care se pot solda cu o stare de inconstienta. Frigul este chiar mai periculos, pentru ca daca aerul respirat este rece poate afecta plamanii. Cum pot fi acestea rezolvate prin intermediul unui acoperis? Simplu! Prin intermediul unui acoperis verde! Cum poti avea un acoperis verde? O firma de amenajare a gradinilor iti poate oferi raspunsul.

Cititorilor le-a mai placut si:  5 fructe pe care le poti creste la apartament

Cum influenteaza un acoperis verde atmosfera interioara a locuintei tale?

acoperis verde

Daca te gandesti la confortul tau, nimic nu se compara cu acea senzatie placuta pe care doar o atmosfera perfecta ca temperatura ti-o poate oferi. Acea racoare de care cu greu te poti bucura in zilele toride de vara. Caldura relaxanta din interior in timpul unei zile geroase. Toate acestea pot fi obtinute printr-un simplu acoperis verde, daca este montat in mod corect.

Pentru ca o astfel de operatiune de montare a acoperisurilor verzi se poate dovedi a fi problematica pentru cineva care nu are experienta in domeniul peisagisticii, poti apela cu incredere la o echipa de specialisti de la o firma de amenajare a gradinilor. Acestia ar trebui sa iti poata oferi cele mai bune motive pentru care un acoperis verde poate fi cea mai buna investitie pentru casa ta:

  • Nu are nevoie de mentenanta, pentru ca o echipa de profesionisti, precum cea care ti-a instalat un acoperis verde, poate reveni in mod regulat pentru a se asigura de evolutia plantelor de pe acoperisul verde
  • Iti ofera clima perfecta pentru interior, deoarece absoarbe razele ultraviolete ale soarelui, diminuand astfel efectul de sera din interior, dar tine si gerul la distanta, pastrand caldura in interior
  • Absoarbe apa excesiva de la ploaie, in sezoanele umede precum primavara si toamna, fara sa existe riscul ca apa sa se infiltreze in structura casei si sa produca eroziune prin putrezirea materialelor de constructie
Cititorilor le-a mai placut si:  3 sfaturi pentru a avea o locuinta curata si un mediu sanatos pentru intreaga familie

Un acoperis verde va asigura toate aceste caracteristici importante pentru orice casa moderna, si, nu in ultimul rand, va contribui la o diversificare a modului in care sunt construite in general locuintele in mediul urban. Daca iti doresti, la randul tau, o astfel de instalatie de acoperis verde la un pret avantajos, rezultand, practic intr-o adevarata gradina chiar pe propria ta casa, poti apela la o firma de specialisti in domeniul peisagisticii. Echipa acestei firme iti va asculta preferintele si apoi, in baza lor si a unui plan pus meticulos la punct, iti va monta un acoperis verde de la zero, pentru ca tu sa te bucuri in sfarsit de un mediu eco-friendly si cu mai mult spatiu verde. Esti pregatit sa accepti provocarea unor profesionisti?

Cititorilor le-a mai placut si:  Pompa submersibila, ajutorul gospodariilor insetate